Plavby po moři: Jak vybrat správný kufr pro letní dovolenou na lodi

Plavba po moři je jedním z nezapomenutelných zážitků, které si můžete užít během letní dovolené. Při plánování takového dobrodružství je ale důležité správně vybrat kufr, který vám usnadní přepravu a zároveň ochrání vaše cennosti před mořskou vodou a dalšími vnějšími vlivy. V tomto článku se podíváme na důležité věci, které si s sebou sbalit na loď, a také na to, který kufr je pro takovou cestu nejvhodnější.

Důležité věci, které si s sebou sbalit na loď

Plavky a plážové oblečení: Nezapomeňte si sbalit dostatek plavek a plážového oblečení. Před odjezdem také zjistěte, zda je na lodi nějaké omezení ohledně oblečení a zda je vyžadován určitý dress code.

Sluneční ochrana: Slunečník, krém s vysokým faktorem ochrany, sluneční brýle a klobouk jsou nezbytné, abyste se ochránili před slunečním zářením. Sluneční paprsky na moři jsou silné, může proto být užitečné mít s sebou krémy po opalování pro případ spálení sluncem.

Léky a lékárnička: Pokud pravidelně užíváte léky, nezapomeňte si je sbalit. Neměli byste také zapomenout na základní lékárničku obsahující obvazy, dezinfekci, léky proti bolesti a léky na mořskou nemoc.

Oblečení na chladnější počasí: I když jedete na letní dovolenou, počasí na moři se může rychle změnit. Sbalte si tedy i nějaké teplejší oblečení a nepromokavou bundu pro případ deště.

Plastové sáčky a uzavíratelné obaly: Abyste se vyhnuli případnému poškození elektroniky, dokumentů a dalších cenností, měli byste s sebou mít také plastové sáčky a uzavíratelné obaly na ochranu před vlhkostí a mořskou vodou.

Který kufr je pro plavbu po moři nejvhodnější?

Při výběru kufru pro plavbu po moři je důležité zvážit několik faktorů: 

Materiál: Doporučuje se zvolit kufr vyrobený z voděodolného a pevného materiálu, který odolává vlhkosti mořské vody, teplotním vlivům a nárazům. Polykarbonátové kufry s odolným povrchem jsou skvělou volbou. Jedním z nich je například cestovní kufr T-class 628, který se navíc svým vzhledem na plavbu po moři krásně hodí.

Velikost: Pokud před plavbou nejprve poletíte, volte kufr, který splňuje příruční rozměry letové společnosti, abyste se vyhnuli přepravním omezením. Při výběru velikosti kufru zohledněte také množství věcí, které chcete sbalit a délku plavby. Kajuty také nebývají příliš velké, volte proto menší kufry. Například polypropylenové kufry jsou vysoce odolné proti poškození a velikost M se skvěle hodí na plavbu.

Kolečka a madlo: Kufry s kvalitními kolečky a výsuvnou rukojetí usnadňují přepravu na lodi. Zvolte kufr s plynulým pohybem koleček a stabilní rukojetí. Doporučit vám můžeme cestovní kufr T-class 2011, který má velmi tichá kolečka a pevnou hliníkovou výsuvnou rukojeť, kterou je možné vysunout na 3 různé úrovně a samozřejmě úplně zasunout.

Bezpečnost: Je důležité vybrat si kufr s pevnými zipy a možností přidání zámku nebo kombinace na uzavření. Tím zajistíte ochranu vašich cenností během plavby. Cestovní kufr T-class 2222 má doubleLock zip, který není možné běžným mechanickým způsobem narušit. Jedná se o bezpečnější variantu, jak proti vniku z vnějšku, tak i ochraně vašich věcí, kdy je kufr přeplněn. Zipy díky dvojitému zasazení do sebe vydrží velký tlak. Kromě toho má také zapuštěný bezpečnostní 3místný TSA zámek. 

Organizační vnitřní prostor: Vnější i vnitřní kapsy a oddíly v kufru vám umožní efektivně organizovat věci a snadno je najít, když je budete potřebovat. Pokud se chystáte na cestách nakupovat, mohl by se vám hodit rozšiřitelný kufr. Tyto kufry lze po rozepnutí 1 zipu rozšířit do hloubky zhruba o 4 cm, což oceníte obzvláště při návratu z dovolené.

Nejlepší volbou jsou kufry, které jsou lehké a flexibilní, což usnadňuje jejich přepravu. Vyberte si kufr s dostatečným vnitřním prostorem a užitečnými funkcemi, které usnadní organizaci a ochranu vašeho zavazadla. 

Pamatujte, že výběr správného kufru je klíčový pro pohodlnou a bezproblémovou plavbu po moři. Zvolte si kufr, který splňuje vaše potřeby a zároveň chrání vaše cennosti před vnějšími vlivy.  

Ať už se chystáte na dobrodružnou plavbu na jachtě nebo relaxační výlet na výletní lodi, správně vybraný kufr vám umožní si plně užít letní dovolenou na moři. Sbalte si všechny potřebné věci a připravte se na nezapomenutelný zážitek uprostřed modrého oceánu.