Informace o dětských kufrech - jaký vybrat?

Vzbuďte v dětech touhu po poznávání


Děti přirozeně napodobují své rodiče, proto touží dělat to, co vy. Když budou moct balit na dovolenou stejně jako vy, udělá jim to velkou radost. Budou se na3087-2_detsky-kufrik-s-madlem-barevny-3 cestu těšit daleko víc a probudí to v nich také pocit důležitosti a zodpovědnosti. S vlastním kufrem zatouží poznávat nové kraje nejen doopravdy, ale budou si na cestování s kufrem dokonce i hrát.

Cestovní dárky pro děti pod stromeček


Proč by to nemohl být právě Ježíšek, kdo nadělí dětem pod stromeček jejich první vlastní cestovní zavazadlo? O to větší překvapení to pro ně bude. Kromě kufru jim můžete nadělit jejich vlastní batoh na kratší výlety, nebo příruční zavazadlo na dlouhé cesty. Radost dokáže udělat také dětská buzola nebo dětský fotoaparát, se kterým zachytí své zážitky do digitální podoby.

Jak vybrat ideální cestovní kufr pro děti?


Jestli už přemýšlíte, že by váš malý cestovatel dětské zavazadlo skutečně ocenil, pak vám dáme pár rad, jak vybrat ten nejlepší.

Přitažlivý design

Kufr pro děti by měl být přitažlivý na pohled. V naší nabídce dětských kufrů najdete samá do detailu propracovaná zavazadla přizpůsobená dětským potřebám. Vybírat můžete z motivů pro holky i pro kluky. Nabízíme klasické kufry s barevnými dětskými obrázky, ke kterým můžete mít i batoh se stejným533-1_detsky-kufr-se-stavebnici--pejsek-hneda- motivem.

Velikost kufru volte podle věku dítěte

Musíte si také odpovědět na otázku, zda je vaše dítě zralé na to mít vlastní kufr. I když byste byli jistě rádi, aby kufr s dítětem rostl, v tomto případě to nepůjde. Malým dětem budou pro manipulaci stačit kufry do 2 kg, větším už můžete pořídit větší a rozměrnější, ale ne zas o moc.

Myslete také na sebe. Je více než pravděpodobné, že dítě nevydrží táhnout své zavazadlo celou dobu cesty. Proto vybírejte takový, který se dobře ponese i vám, když už bude dítě zmoženo cestou, nebo se mu do cesty postaví překážka, kterou s kufrem nepřekoná.

Rozměry a objem kufru

Dětské kufry jsou dělané tak, aby se tam vešlo jen pár dětských nezbytností. Kolik se do něj vejde, vám lépe řeknou údaje o jeho objemu. Rozměr hraje důležitou roli v případech, kdy cestujete letadlem a chcete si vzít dětský kufr s sebou na palubu. Palubní rozměry kufru bývají do 55 x 40 x 20 cm, ale ověřte si pravidla o rozměrech u cestovní společnosti.

Objem pro děti kolem čtyř let by neměl být větší než 25 litrů. Vejde se tam sice méně věcí, ale zase se dítě neunaví pod tíhou zavazadla. Díky tomu vám vydrží déle „ťapkat“ po svých. Vše má své klady i zápory. Pro větší děti si můžete dovolit už větší objem.

Pro snadnější manipulaci s kufrem

Aby se dítěti s kufrem co nejsnadněji cestovalo, bývá vybaven dvěma nebo čtyřmi kolečky. Drží se za rukojeť. Jak dítě táhne kufr za sebou, ten za ním jede. Pro větší rozsah pohybu kufru můžete vybrat zavazadlo se čtyřmi otáčecími kolečky. U kufrů se speciálním designem auta může být způsob pohybu zajištěn čtyřmi koly a šňůrkou na tahání. Dejte ale pozor, aby menším dětem kolečkový kufr neujel.

Vybrali jste už vhodný kufr pod stromeček? Je to jeden z dárků, který je příslibem řady cestovatelských zážitků pro malé i velké.

3075_detsky-kufr-18-palcu-superhero-modry-clipped-rev-1   3102-7_detsky-palubni-kufr-18-princezna-ruzova-clipped-rev-1