Vysvětlivky k našim kufrům

V popisu u každého kufru se Vám jako první ukáže "Parametry" pojďme se podívat co jednotlivé údaje znamenají a jak je hodnotíme:
 

 Odolnost:

1- velmi nízká 2- nízká, 3- střední, 4- vysoká, 5- velmi vysoká. Jedná se o nejdůležitější ukazatel kvality kufru. Zde testujeme nejen odolnost skořepiny kufru, ale i dalších doplňků jako jsou zipy, kolečka, madla aj. Pokud cestujete letecky velmi doporučujeme vybírat pouze cestovní kufry které mají nastavený parametr odolnost: "vysoká" nebo "velmi vysoká" - zde je velmi malá pravděpodobnost, že by se ho na letišti podařilo rozbít, či byste s ním měli jiný problém. Odolnost: 1 - velmi nízká, u nás neprodáváme.

Materiál: Hlavní část kufru má materiál: Textilní, a to polyester 600D nebo 1000D, označuje tloušťku a sílu materiálu (1000D je velmi silný a odolný, avšak kufr je těžší) nebo Plastový – ABS, ABS + Polykarbonát nebo Polypropylénový (ABS je nejčastější materiál u kufrů a také nejlevnější, Polykarbonát nebo Polypropylen se vyznačují vysokou odolností)

banner_cestovnich_kufr_s_cernym_pozadim2

Podívejte se na video, jak některé kufry testujeme

Rozšiřitelné: Další z důležitých parametrů, který ocení zejména ženy, cestovní kufr lze rozšířit po rozepnutí 1 zipu a snadno tak zvětšit objem, u nás v nabídce mají toto i některé skořepinové kufry.kufr_rozsiitelny_2011

TSA zámek: Pokud hodláte cestovat letecky, velmi doporučujeme koupit kufr s TSA zámkem. Tyto kufry lze snadno otevřít a uzavřít TSA klíčem, který mají pouze bezpečnostní agenti na letištích. Tím máte jistotu, že kufr zůstane neponičen. Kufr bez TSA zámku Vám v případě kontroly rozbijí. U nás používáme pouze prověřené a vysoce kvalitní TSA zámky. Více informací o TSA zámcích zde

Vyměnitelná kolečka: Jestli často cestujete, jistě jste si všimli, že nejvíce trpí kolečka kufrů, u nás máte jistotu, pokud je uvedeno že kolečka jsou vyměnitelná, že je snadno vyměníte (většinou kufr má servisní vnitřní zip a kolečka na několika šroubech, takže výměnu zvládne každý) a také že jsou v nabídce našeho obchodu náhradní kolečka (pokud tedy nejsou vyprodány, což se většinou nestane, jelikož máme dostatečné zásoby)

Další důležité parametry u kufrů:

Sledujte, zda kufry mají TICHÁ kolečka – tím máte jistotu, že jsou potaženy měkkou směsí a nebudou tak hlučná.

Bezpečnostní zip – jedná se o speciální zip do kterého se prakticky nedá dostat, podívejte se, co dokáže ve videu u našich kufrů

Vnitřek kufrů: Doporučujeme vnitřní výplň polyester 210D (případně 150T) ten je dostatečně silný, aby se nepotrhal.

Hliníková výsuvná rukojeť – hliník je odolný, a přitom lehký materiál.cestovni-kufr-t-class-1981

Matná barva – U takto našich označených kufrů máte jistotu, že je použit kvalitní nástřik, a barva se tak snadno neošoupe jako u klasické barvy.

Další info o cestovních kufrech a materiálech na našich stránkách zde

Pokud máte nějaké dotazy, rádi Vám pomůžeme viz. kontakty.

 

 

nikol z letiště s kufry T-class