Kam na dovolenou mimo sezónu

Snesitelnější teploty, prázdnější pláže nebo nižší ceny za ubytování – i tak může vypadat dovolená mimo hlavní sezonu. Pokud stále čekáte s výběrem dovolené nebo tápete jakou vhodnou lokalitu zvolit v podzimním období – zbystřete. Přinášíme několik výhod, které nabízí dovolená mimo hlavní sezónu a také pár tipů na nejoblíbenější destinace.


1. Příjemné teploty

V podzimním nebo zimním období je počasí v řadě destinací více snesitelnějších, avšak stále přetrvávají příjemné teploty, které jsou stále vhodné ke koupání v moři. Moře si navíc stále udržuje svou teplotu.

Pokud se ale obáváte, zda vám vyjde krásné počasí bez deště, strach není na místě. V řadě jižních destinací hřeje slunce až 300 dní v roce.

 

2. Vylidněné pláže

V případě, že si zrovna nelibujete na přeplněných plážích a ve strkanicích u turistických památek, tak právě mimo sezonu vaše srdíčko zaplesá. Mimo sezonu se převážná většina pláží i turistických míst takřka vylidní, takže můžete v podstatě v soukromí nasávat atmosféru místní destinace všemi doušky.


3. Nižší ceny

Nižší ceny se stávají z 90 % důvodem, proč jsou posezonní pobytové zájezdy čím dál vyhledávanější. Ušetřit můžete opravdu i několik tisíc korun. V období mimo sezonu seženete nejen levnější letenky, ale také o dost levnější i celé pobytové zájezdy. Méně zaplatíte za ubytování a poskytované služby, ale také se levněji najíte v restauracích nebo o dost levněji nakoupíte v místních obchodech. Další variantou, jak ušetřit na celém pobytovém zájezdu může být forma last minute pobytů, které nabízejí různé cestovní kanceláře. V tomto případě se velmi vyplatí "číhat“ na tu nejlepší nabídku.

 

Oblíbené destinace pro dovolenou mimo sezonu

Spojené arabské emiráty

V posledních letech se Spojené arabské emiráty stávají číslem jedna pro dovolenou nejen mimo sezonu. Velkým lákadlem se stávají krásné pláže, příjemné letní teploty v zimním období nebo pohádkový nádech Orientu, který vás vtáhne díky neuvěřitelné moderní architektuře. Od prosince 2018 létají 4 letecké společnosti přímo z Prahy.

Pokud hledáte nadstandardní ubytování a vysokou úroveň poskytovaných služeb a animačních programů, Dubaj nebe hlavní město Abú Dhabí se stanou jasnou volbou. Uměle vytvořené ostrovy, nejvyšší věž světa nebo nezapomenutelný zážitek v podobě největšího choreografického systému fontán – toto je jen malý výčet věcí, které stojí za to poznat a vidět na vlastní oči.


Mallorca

Tento španělský ostrov přivítá každoročně tisíce turistů z celého světa. A není divu. Během celého roku nabízí ostrov Mallorca více než tři sta slunečních dní. Nejvíce navštěvovaným městem se stává hlavní město Palma de Mallorca, které se nachází několik minut od letiště. Město je velmi vyhledávané hlavně díky svým historickým památkám nebo uměleckým galeriím. Pokud se vydáte na tento krásný ostrov, určitě si nenechte ujít pohled na největší katedrálu v Evropě – La Seu.

Zanzibar

,,Ostrov koření“ - i tak se říká tomuto tajuplnému a nádhernému ostrovu, který nabízí pestrý výběr pěstovaných nebo rostoucích bylin využívaných po celém světě. Ostrov Zanzibar náleží africké Tanzanii, tvoří tak spolu s ostrovem Pemba autonomní stát. Nachází se v Indickém oceánu. Zanzibar je oddělen od pobřeží východní Afriky Zanzibarským průlivem.

Sněhobílý písek, překrásné pláže s kokosovými palmami nebo křišťálové moře, malý výčet lákadel, který každým rokem láká více a více turistů. Dalším velkým lákadlem se stává potápění a poznání pod mořské hladiny, návštěva farem pěstujících koření nebo návštěva nejhezčí pláže na světě – Nungwi


Kypr

Pokud se chystáte na dovolenou ještě v říjnu, určitě nezapomeňte při výběru na Kypr. Do konce října na Kypru nehrozí žádné velké vlny, a díky své poloze tam na vás čekají i příjemné teploty. Kypr se může pyšnit 340 dny prosluněných dní v roce. Ostrov sice patří mezi dražší destinace, za to se vám ale "odvděčí“ nádherným a čistým prostředím.

A co navštívit na Kypru? Za zmínku určitě stojí vrak Zenobia, který leží před městem Larnaka, a je nejsnadněji dostupný v celé Evropě. Trajekt Zenobia byl potopen v roce 1980 před pobřežím Kypru. Nabízí potápěčům nezapomenutelné pohledy při potápění se želvami.

Dalším místem pro výlet můžou být také královské hroby z Paphos. Jedná se o impozantní hrobky z 3. století před našim letopočtem, které jsou již od roku 1980 chráněny světovým dědictvím UNESCO.

Nejkrásnější pláž ostrova – to je Konnos Beach. Tato pláž je obklopena lesy obrůstající zátoku mezi Protaras a Capo Greko. Chlubí se nádhernou pláží s nejjemnějším pískem a dechberoucím pozorováním ryb v průzračné vodě.

 

Kuba

Závěrem trochu exotiky. Kuba je trefou do černého po celý rok, počasí je pro koupání příjemné v podstatě po celý rok. Dovolená v tomto karibském ráji nemusí být zdaleka jen o ležení na překrásných plážích nebo popíjením míchaných drinků. Tabákové plantáže, pastelově zbarvené domy v Trinidadu, unikátní vápencové mogoty nebo park Topes de Collantes s nejvyšším vodopádem na Kubě – toto je jen minimum tipů, jak nasát všemi doušky kubánskou atmosféru.

 TIP: pro snadné cestování využijte kvalitní sadu kufrů, která se stane vašim neodmyslitelným pomocníkem při cestování.