Co je TSA zámek?

Obrázek článku

Informace o TSA zámku

TSA Transportation Security Administration nebo také Travel Sentry Approved a co že to vlastně je?? Zcela jednoduše je to zámek, který lze otevřít letištní službou bez vaší přítomnosti a nahlédnout tak do zavazadla a překontrolovat jeho obsah. To vše bez poničení zámku nebo následného nezajištění zavazadla.

Proč?

Vznik těchto kontrol je přisuzován teroristickému útoku na New York 11. 9. 2001. Po tomto datu začal americký úřad pro bezpečnost v dopravě kontrolovat mnohem více obsah zavazadel.

Výhoda TSA zámku?

Hlavní výhodou TSA zámků je jejich celosvětová jednotnost. Kdy nezáleží, na jakém letišti bude kontrola provedena (ANO i Letiště Václava Havla v Praze tyto kontroly provádí), vždy má příslušný bezpečnostní personál vybavení pro otevření zámku, aniž by zavazadlo, jakkoliv poškodil.

Jak poznám TSA zámek?

TSA zámek poznáte zcela jednoduše. Pokud se jedná o TSA zámek vždy na sobě bude mít značku červeného diamantu viz. obrázek dole.

TSA a naše kufry T-class®
 

Většina modelů je standardně vybavena zámkem TSA. U vyšších řad kufrů (T-class® 1981T-class® 1991 nebo T-class® 2222) je zámek zapuštěn přímo do korpusu kufru, takže je zvýšena i bezpečnost proti jeho nechtěnému vytržení při hrubé manipulaci.

Nemám na kufru TSA zámek

Pokud kufr nebo jiné zavazadlo není vybaveno TSA zámkem je možné ho doplnit o visací zámek TSA, který zvyšuje zabezpečení a zpřístupní ho pro bezproblémovou kontrolu.

Kufry s TSA zámkem u nás v obchodě.